Over mij

Wat mensen beweegt heb ik altijd interessant gevonden. De studie pedagogiek en later de opleiding tot GZ-psycholoog waren voor mij een natuurlijke keuze. Door persoonlijke ervaringen raakte ik gefascineerd door hoe de geest zich uitdrukt in het lichaam, en andersom hoe het lichaam invloed heeft op het psychisch welbevinden. Ik volgde yoga lessen, deed lichaamswerk, ontdekte mindfulness en leerde masseren. In 2010 begon ik met dansen en daardoor ontdekte ik dat hoe je je beweegt veel zegt over wat er in je leeft. Ik zie het lichaam als spiegel van en voor de ziel.

In mijn praktijk wil ik mijn ervaringen graag met je delen. Ik heb me verder ontwikkeld tot mindfulness trainer en holistisch masseur. Mijn reguliere opleiding en de holistische visie vormen een waardevolle aanvulling op elkaar. Ik zet me in om je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling of het omgaan met psychische klachten, met het lichaam als leidraad.

Gelijkwaardigheid is voor mij een belangrijk uitgangspunt. Wat je omstandigheden ook zijn, in de eerste plaats zijn we allemaal mens. In mijn praktijk wil ik dan ook een sfeer creëren van veiligheid, aandacht en zorg, waarin je weer tot ontwikkeling kunt komen.

Na mijn afstuderen in 2004 heb ik ruime ervaring opgedaan binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. In 2014 startte ik daarnaast met mijn eigen praktijk voor massage, mindfulness en psychologie. In 2016 besloot ik me helemaal op mijn praktijk te gaan richten. Ik ben lid van twee intervisiegroepen met collega GZ-psychologen en lichaamsgericht werkend therapeuten.

Het getuige zijn van het langdurige ziekteproces en uiteindelijk overlijden van mijn moeder heeft mij op dit pad gebracht. Uit dankbaarheid heb ik mijn praktijk naar haar vernoemd.

Marleen Pinkse

Ervaringen

Een fijne massage begint voor mij bij de persoon die hem geeft en het is net dat wat ik heb mogen vinden bij Marleen. Haar zachte openheid en interesse maken het heel makkelijk om te kunnen ontspannen tijdens en mee te gaan in de massage en het is dan ook de daardoor gecreëerde veiligheid voor mij die maakt dat ik erg graag terugkom; daarom zou ik ook zeker willen zeggen dat zelfs al heb je nog nooit eerder een massage durven proberen, je je geen beter persoon zou kunnen wensen hiervoor.

Selien (25)

Marleen biedt mij altijd een rustpunt, zowel voor mijn hoofd als voor mijn lichaam. Naast de persoonlijke benadering qua mindfulness kan ze me door middel van massagetechnieken terug in mijn eigen lijf brengen. Niet zozeer met ‘pijnbestrijding’ maar vooral door complete ontspanning op te wekken, waarmee eventuele klachten bij de wortel worden aangepakt. Klasse!

Stephan (42)