Mindful opvoeden

Door de beoefening van mindfulness ontwikkel je meer aandacht en bewustzijn. Dit kan je helpen om automatische reactiepatronen binnen de opvoeding eerder te herkennen, waardoor je de mogelijkheid hebt om op een andere manier te reageren.

Je leert milder te zijn voor jezelf en anderen. Dat helpt om op een open manier te blijven kijken naar de situatie. Dit maakt dat je beter in staat bent om te reageren op de manier die je wilt.

Heb je nog geen ervaring met mindfulness en/of wil je liever in een één op één situatie leren hoe je mindfulness in de opvoeding kunt toepassen? Dan ben je welkom in mijn praktijk voor een op maat gesneden traject. Neem gerust contact op voor meer informatie en overleg.

Ervaringen

Ik volgde bij Marleen de mindful parenting cursus op een moment dat het me allemaal even te veel was in ons hectische gezin met 3 kinderen, waarvan er één een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problematiek heeft. Marleen heeft een zeer rustige uitstraling en een enorm prettige stem die je op een plezierige manier door de meditaties leidt tijdens de cursus. Dit in combinatie met haar grote expertise en ervaring binnen de (ortho)pedagogiek en gehandicaptenzorg maakt dat ze goed weet hoe ze de groep kan begeleiden. Het was elke keer weer een rust moment in de dagelijkse hectiek waardoor ik langzaamaan weer bij “mijn ik” terug ben gekomen!

Mathilde, moeder van Annemijn